Het Licht

Goeiemiddag beste mensen!
Voor het eerst weer sinds jaren weer eens een praatbrief van mij. Ik had hem al een poos geleden klaar, maar toen kwam het bericht dat het zo slecht ging met Christine, en dat ging niet samen met deze mail. Dacht ik. Maar ondertussen gaat het niet echt slechter met Christine, en bovendien, wie weet heeft ze wat aan mijn verhaal heb ik bedacht. Want het gaat over de Lichtdimensie, en hoe je- ik- dat kan plaatsen. Aldus, mijn verhaal. FJ 

Het gaat mij goed, geen enge kwalen, en ik ben nog steeds actief en levend, aan het schaatsen, en lopen in de duinen en wildzwemmen in zee, etc etc.!
En wat me zo levend en actief houdt? volgens mij een goed gestel, plus dat ik me richt op het innerlijk kind, – in feite op dat wat leeft, hoofdletter.
En het hoofdelement van dat wat mij happy en levend houdt, dat ben ik geleerd bij het focussen .
Ik noemde het destijds ‘de Pot met Goud’. Het is de ervaring van Licht als iets zich oplost, je kent het.

Dat was mijn naam ervoor. Alsof een andere dimensie zich dan tijdelijk opent.
De laatste jaren heeft men het steeds meer over de vijfde dimensie, de Lichtdimensie.
Over die Pot met Goud en de samenhang met de Lichtdimensie, daarover gaat dit verhaal. 
Die Pot met Goud hoort voor mij namelijk thuis in dat Lichtgebied.
Dat ‘levende’, dat merk ik tegenwoordig steeds meer op. Voor mij is het er als je blij wordt van iets dat je beleeft of doet, in welke vorm dan ook. Je bent dan in flow, heette dat vroeger.
Maar elk hoogtepunt heeft zijn dieptepunt! je komt er struikelblokken door tegen!
Dit is mijn verhaal daarover.
Want helaas, het is een hele terugval als die ‘flow’ ineens over is. Bv, ik heb het leuk gehad met andere mensen, maar kom ik thuis, dan is dat ‘levende’ weg, en dan zak ik in. Een beetje, okee, dat is normaal, maar dit was iets waar ik steeds maar niet de vinger achter kreeg.

Maar ziedaar, ik heb eindelijk gevonden hoe dat zit.
Ben ik enthousiast en blij en levend, dan draai ik bij wijze van spreken op ethanol, op hoogwaardige vliegtuigbenzine, kom ik thuis (leeg huis), dan val ik terug op de gewone benzine. En die is duur geworden ook nog.
Het kunnen benoemen van het verschil was voor mij de eerste eyeopener.
Het kunnen benoemen van de oorzaak daarvan was het tweede.

Dat heeft nl te maken met hechting.
Een kind wordt geboren met onvoorwaardelijke liefde, het kan niet anders. Hebben de ouders dat ook, dan is het kind veilig gehecht, en dan maakt het later niet uit of mamma er even niet is. Terwijl andere kindjes wel ontregeld raken, hun houvast is de moeder, ze hebben geen eigen innerlijke basis geinternaliseerd.

En als je in flow bent, dan zit je tijdelijk in dat Lichtgebied, in de wereld tijdens je onvoorwaardelijke liefde voor je eerste hechtpersonen.  En vandaar de smak als die ander wél opeens wegvalt.
Met andere woorden, het is een oud patroon, het is een herhaling van een basissituatie van heel vroeger.
En zo kom je uit bij die Lichtdimensie, en hoe dat functioneert. 
Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik wou jullie alleen maar op het spoor zetten.

Omdat het mij lijkt dat dit patroon voor iedereen geldt. En dat geeft een naam en een structuur aan dat verschijnsel, en dat maakt het makkelijker.
Ook al zal iedereen zijn eigen naam en ervaringen er al mee hebben!
Het verhaal is dat die dimensie steeds sterker zal worden. Al lijkt het er bepaald niet op, met al die oorlogen en alles rondom dat zo uit het lood is!
Ik persoonlijk laat dat als beeld dus maar los, ik hou me gewoon aan wat ik in mezelf tegenkom. Maar ik denk daarbij wel aan ‘De Grootmoeders’.
‘De Grootmoeders’, dat was een beweging (2010) waarbij van bovenaf doorgegeven werd dat de plaats van de vrouw in evenwicht zou komen met die van de man. “En of je er aan meewerkt of niet, het gaat gebeuren.”

En ziedaar. In Nederland althans!
En zo gaat het dus waarschijnlijk ook met die Lichtstroom.
‘En of je er wat mee doet of niet, die stroom is er’ (en die gaat steeds sterker werken)?!
Ach, in elk geval wel in jezelf, als je er voor openstaat. En het is een heel plezier als je dat dan ook opmerkt!

Fenneke Jacobs

Dat het jullie goed mag gaan!